DURA-ACE wielen

Ontwikkeld voor superieure prestaties.

Vlieg over het asfalt. Snij door de wind. Dat gevoel krijg je met onze gloednieuwe DURA-ACE carbon wielsets. Het voordeel van aerodynamica dankzij onze meest geavanceerde technologieën. Je verslaat de klok en de zwaartekracht bergopwaarts. Klaar voor de sprint? Vanaf de allereerste pedaalslag voel je dat via de stijve constructie alle kracht rechtstreeks wordt omgezet in niet te evenaren beweging.

Velg- of schijfremmen geven jou maximale controle en vertrouwen tijdens de koers. En alle monden vallen open van het fabuleuze design.
 

Wielen:

Shimano krachtoverdracht

OPTBAL-spaakysteem

Het OPTBAL achterwiel heeft een unieke 2:1 spaaktechniek: de linkerkant heeft de helft minder spaken dan rechts, dat scheelt grammen zonder in te leveren aan prestaties. De uitgebalanceerde spaakspanning staat garant voor een hoger niveau van krachtoverdracht. Bovendien vergroot het de stijfheid en duurzaamheid van het wiel.

Asymmetrische velg

Asymmetrische velgen ondersteunen het OPTBAL-spaaksysteem en zorgen voor een meer gelijkwaardige spaakspanning. Door de kleinere spaakhoek aan de kant van de cassette geven ze meer laterale stijfheid.   

 

Extra brede flens 

Door de maximale torsiestijfheid en laterale stijfheid is de krachtoverdracht bij extra brede naafflenzen veel efficiënter. Hiervoor hebben we de driehoek tussen de twee flenzen en de naaf vergroot. De spaakhoek aan de kant van de cassette is hierdoor kleiner en dat geeft een uniformere spaakspanning aan beide kanten van het wiel.  

Shimano aerodynamica

Ons doel is: minder luchtweerstand door verbeterde aerodynamica. Met de nieuwe modellen heb je minder last van welke wind dan ook – tegenwind, zijwind het maakt niet uit. Deze resultaten hebben we bereikt dankzij uitgebreide windtunneltesten, computermodellen en met de hulp van de beste profrenners ter wereld.

 

D2-velg 

Het summum in aerodynamica. De D2-velg presteert optimaal in alle rijomstandigheden, ongeacht de windrichting. Onze technici zijn erin geslaagd een velg te maken die door zowel tegen- als zijwind snijdt. Je rijdt dus sneller, waar de wind ook vandaan komt. Het nieuwe velgontwerp betekent ook een enorme verbetering van de stijfheid van het wiel en dus meer controle en comfort op de weg. De brede velgen met diep velgbed zijn aerodynamischer. Je rijdt dus niet alleen sneller, maar ook comfortabeler. 

 

Carbon technologie

Carbon velgtechnologie 

Met deze uitgebalanceerde, sterke, lichte en duurzame velgen ben jij in het voordeel tijdens wedstrijden. De verbazingwekkend soepele remmen geven controle en vertrouwen onder alle omstandigheden. Dit is ons gelukt door verbeteringen aan te brengen in materialen, laagopbouw, uitharding en speciale gietprocessen. 

Carbon laminaatconstructie

Op een strategische manier hebben we in één richting meerdere lagen lichtgewicht carbon aangebracht over ultradunne aluminium velgen. Deze ongelooflijke combinatie van de kracht en demping van beide materialen heeft een perfecte balans van gewicht, stijfheid en rijkwaliteit opgeleverd.

Velgontwerp

Onze technici hebben een originele, innovatieve en succesvolle aanpak gekozen die het wiel buitengewoon licht, stijf en robuust maakt. Sublieme rijeigenschappen voor meer snelheid en souplesse. Het uitgangspunt was het extreem lichte materiaal en daaraan hebben ze slechts het uiterste minimum aan versterking toegevoegd om de ideale velg te maken.

Naaftechnologie

Digitale conuslagerafstelling 

Minder onderhoud, meer gebruiksgemak en makkelijk af te stellen dankzij digitale conuslagerafstelling. Digitale afstelling zonder doublelock. Het enige wat je nodig hebt om de conus nauwkeurig af te stellen, is een een 5 mm inbussleutel.

Aluminium/staal hybride conuslagers 

Een aluminium body met geïntegreerde stalen kogels zorgt voor minder gewicht en heeft niets aan duurzaamheid ingeleverd.

Hoekcontactlagers 

Snelheid. Minder onderhoud. Langere levensduur. Ongeëvenaarde rijkwaliteit is waar het om draait. Onze hoekcontactlagers kunnen zowel de radiale belasting op rechte stukken als de axiale belasting in bochten opvangen.

 

12 mm en 15 mm E-Thru-as

De oversized E-Thru steekas werkt net als een gewone 9 mm Quick Release, maar verstoort de ophanging zo weinig mogelijk. Je hebt de voordelen van nauwkeurige cassettes en remschijven, minder gewicht en volledige stijfheid van het systeem. Het 15 mm E-Thru-voorassysteem heeft een 15% hogere torsiestijfheid en een 25% hogere transversale stijfheid ten opzichte van een traditionele Quick Release.