0%
Bezig met laden

DURA-ACE R9100 mediacampagne

De DURA-ACE R9100 serie is geïntroduceerd op een groot persevenement in Caen, Frankrijk. Benieuwd naar de mediacampagne?

Klik hier

DURA-ACE R9100 serie

SYSTEM ENGINEERING OP ZIJN BEST

De DURA-ACE groepset is het resultaat van Shimano’s jarenlange passie voor technologie. De groepset die alles bij elkaar brengt. Alle onderlinge componenten versterken elkaar voor een ongeëvenaarde synergie. Dat is hoe DURA-ACE superioriteit bereikt.

DURA-ACE R9100 serie

GEËVOLUEERD DOOR WETENSCHAP

Onze jarenlange ervaring op het gebied van technologie is samengevat in het mooiste design ooit. Gestroomlijnd, krachtig en ontstaan door wetenschap. Voor de nieuwe DURA-ACE groepset hebben we elk individueel component verbeterd. Een voor een. Samengebracht om een superieure aandrijflijn te creëren. En een essentieel onderdeel te worden van een perfect uitgebalanceerd totaalsysteem. Improving performance by maximizing efficiency. Dat is hoe wij het allerbeste nastreven voor fietsers die de hoogste eisen stellen. Ben jij klaar voor system supremacy?

DRIVETRAIN

Optimale input - maximale output

De drivetrain is perfect in balans. Alle componenten zijn onderdeel van een geïntegreerd systeem voor optimale krachtoverdracht en verbeterde prestaties. Door en door getest onder extreme omstandigheden. Voor optimale input en maximale output.

CRANKSTEL

Built to handle the pressure

Optimale krachtoverdracht

Rennerspecifieke schakelopties

Uniek ontwerp

Optimale krachtoverdracht door middel van de unieke vierarmige vorm en Hollowtech II constructie waardoor het nieuwe R9100 serie crankstel sterker is waar nodig. Hiermee zet het de nieuwe norm voor stijfheid en gewicht.

 • hollowtech
 • hollowglide

CRANKSTEL : Power Meter-editie

Wielrennen wordt wetenschap

Geïntegreerde intelligentie

 • bluetooth
 • ant

Power to you

Door het eerste crankstel op de markt met geïntegreerde power meter beschik je over zeer nauwkeurige data. De FC-R9100-P is de eerste power meter van Shimano en meteen ook de eerste power meter geïntegreerde crankstel op de markt. De unieke asymmetrische vierarmige spider is gehandhaafd, en is voorzien van een slim stel ‘hersens’. De spanningsmeters bevinden zich op de crankarm en zijn perfect op elkaar afgestemd voor extreem nauwkeurige data waarmee jij je prestaties kunt verbeteren.

Check waarom!

CASSETTE SPROCKET

Tune je rit

Rijden zoals jij wilt met de revolutionaire ‘rider-tuned’ cassette sprockets van Shimano. De nieuwe lichtgewicht titanium 11-speed cassettes zijn verkrijgbaar met diverse tandkranscombinaties, waaronder de nieuwe 11-30T uitvoering - waarmee snel en soepel schakelen onder alle omstandigheden is gegarandeerd.

Afgestemd op jouw wensen

 • Grotere versnellingscombinaties: 11-28T/12-28T/11-30T
 • Kleinere versnellingscombinaties: 11-25T/12-25T

Lichtgewicht

 • HyperGlide

WIELEN

Wielset C24-serie

snelle acceleratie

Wielset C40-serie

beste allround wielset

Wielset C60-serie

op en top aerodynamisch

Leverbaar in draadband, tube en tubeless voor velg- en schijfrem.

Wielset C60-serie

Op en top aerodynamisch

Leverbaar voor velg- en schijfrem

Quick Release (velgrem) en e-thru (schijfrem)

In draadband, tube en tubeless versie

De DURA-ACE C60-serie carbon wielset, met zijn verbeterde stijfheid dankzij een naaf met brede flens en asymmetrische velg, tilt aerodynamica naar een nieuw niveau. Leverbaar in zowel velg- als schrijfremuitvoering.

Wielset C40-serie

Lichtgewicht allrounder met snelle acceleratie

De lichtgewicht DURA-ACE C40-serie is een ultieme allrounder. En toch met sublieme aerodynamica dankzij de brede velg van de C40. Leverbaar met velgrem of schijfrem. Door toevoeging van extra stijfheid aan de wielen is de aerodynamica verbeterd. Desondanks is het comfortabel rijden met deze 40 mm carbon wielset. Remfunctie, rijgedrag en acceleratie zijn het beste van het beste.

Leverbaar voor velg- en schijfrem

Quick Release (velgrem) en e-thru (schijfrem)

In draadband, tube en tubeless versie

Wielset C24-serie

Ultralicht – voor snel accelereren en klimmen

De lichtgewicht DURA-ACE C24-serie heeft een sterk acceleratievermogen naast een verbeterde stijfheid voor een betere aerodynamische performance.

Alleen draadband

24 mm velghoogte

Bredere naafflenzen voor grotere stijfheid

SCHAKELEN

MESSCHERP

Dual Control Lever

Altijd alles onder controle

De lichtgewicht DURA-ACE R9100 serie en de Di2 Dual Control Lever zijn perfect op elkaar afgestemd. Het resultaat is meer grip en uitgebalanceerde ergonomie dankzij de instelbare positie van de shifter (en de rem). Door het duidelijke klikgevoel heb je meer controle over elke schakelactie.

Onderdeel van het totale remsysteem

Verbeterde ergonomie

Instelbare positie shifter

 • eTube
 • Di2

Derailleur

Elektronisch

Shimano Synchronized Shift

Auto-trim functie

Low profile: Shimano Shadow RD

De 11-speed DURA-ACE Di2 achterderailleur zorgt voor ergonomisch, stabiel en effectief schakelen zonder inspanning dankzij het low-profile ontwerp en Shimano Shadow RD. Het slimme ontwerp biedt ruimte aan cassettes binnen het bereik 11-30. De voorderailleur behoudt zijn compacte en gestroomlijnde design. Voor snel en soepel schakelen onder zware pedaalbelasting.

 • shimano shadow rd
 • eTube
 • Di2

Superieur schakelen

Synchronized Shift

Synchronized Shift verbetert de schakelefficiency tijdens het rijden. De voordelen zijn dat je sneller, nauwkeuriger en krachtiger schakelt onder alle rijomstandigheden, terwijl de kracht op de aandrijving minimaal is.

 • Di2

PRECISIE-SCHAKELEN MET SYNCHRONIZED SHIFT

Check waarom!

Dual Control Lever

Mechanisch

De mechanische R9100 Dual Control Lever heeft een kortere slag, een groter instelbereik voor een nauwkeurige shifterpositie en een lichtere bediening voor snel en intuïtief schakelen (en remmen) in alle situaties. Andere verbeteringen zijn het nieuwe materiaal van de behuizing en de ergonomische vormgeving met meer grip.

Derailleur

Mechanisch

De nieuwe 11-speed DURA-ACE achterderailleur schakelt lichter en sneller dankzij de low-friction kabels met polymeer coating. Hij is tevens uitgerust met direct mount wat zorgt voor een stijvere basis voor nog beter schakelen en het risico van frameschade door een valpartij tot het minimum beperkt. De kabelgeleiding van de voorderailleur is aangepast om de schakelkracht verder te verlagen. In de nauwkeurige en gemakkelijke opbouw van de voorderailleur zijn meer mogelijkheden voor kabelgeleiding, terwijl de afstelling van de kabelspanning is geïntegreerd.

Low-profile ontwerp voor een veilige rit

Meer mogelijkheden voor kabelgeleiding

Low profile: Shimano Shadow RD

 • shimano shadow rd

REMMEN

De ultieme remkracht

Hydraulische remklauwen

Houd het koel

Ice Technology ‘Freeza’

Eenvoudige one-way ontluchting

Low-profile ontwerp remklauw

Hoe lager de temperatuur is, des te beter en betrouwbaarder de remmen werken onder extreme omstandigheden. De nieuwe Ice Tech Freeza remschijf van Shimano heeft een groter oppervlak en verspreidt daarom de warmte beter. Beter kan niet. Vanaf nu houd je het koel tijdens een afdaling, zelfs als het een graadje warmer wordt.

 • ice tech freeza
 • one way bleeding

Dual-Pivot Brake Caliper

Velgremmen: meer controle, meer vertrouwen

Geschikt voor 28c banden

De slanke R9100 serie velgrem met lichtgewicht Dual-Pivot remklauw zorgt voor maximale precisie en geeft meer controle en vertrouwen tijdens de wedstrijd. Eenvoudig te installeren en eenvoudig te onderhouden omdat je er makkelijk bij kan en het wiel snel te verwisselen is.

 • SLREV

Direct Mount Type Brake Caliper

Velgremmen: meer controle, meer vertrouwen

Geschikt voor 28c banden

De remprestaties van de Direct Mount remklauw zijn over de hele linie verbeterd. Omdat er meer bandruimte is, is het mogelijk een bredere band te kiezen voor meer comfort op slechte wegen. Intuïtieve bediening voor soepel en licht remmen.

 • SLREV
EXPLORE THE SYSTEM
Je hebt een nieuwe schermbreedte ingevoerd. Open de website opnieuw om de instellingen te activeren. Klik hier om de website opnieuw te openen of terug te gaan naar het vorige formaat.